pondělí 4. února 2013

Re ~ Tajný kruh: Rozkol

Děkuji knihkupectví Martinus za poskytnutí recenzního výtisku.


Autor: Aurey Clarková
Počet stran: 220
Díl: 4
Rok vydání: 2012
Rok vydání v ČR: 2012
Nakladatelství: CooBoo


Anotace
Poprvé od té doby, co se Cassie Blakeová přistěhovala do New Salemu, se cítí normálně. Chodí s Adamem, svou spřízněnou duší, a má ve městě kamarády. Ale tajný klan čarodějek, do kterého patří, a moc, kterou díky němu nabyla, jí však normální život nedopřejí. Když Tajný kruh stihne tragédie, Cassie si uvědomí, že být výjimečná může být i prokletí.Na Tajný kruh útočí neznámý nepřítel – a příští obětí může být kdokoli. Všichni se snaží ochránit hlavně sami sebe, vytvářejí se spojenectví a nikdo neví, komu lze věřit. Bude Cassie schopná zachránit sebe i Tajný kruh…? Nebo ho její rozhodnutí navždy zničí?

Na motiv úspěšné trilogie Tajný kruh od L. J. Smith.

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Něco víc než je v anotaci
Dvanácti členný Tajný kruh. Kruh čarodějů a čarodějek, do kterého patří i Cassie, hlavní hrdinka knihy.Jak víme z Anotace, Cassie chodí s Adamem, jenž do jejich vztahu Kruh stále zasahuje. Adam upřednostňuje zájmy kruhu, což Cassie chápe, ale dojde jí to vždy až později. Adamovi jde vlastně jen o to, aby všichni přežili. Celá knížka je o tom, že po Tajném kruhu někdo jde. Všichni si myslí že jsou to lovci čarodějnic. Chvíli nesmí nikdo používat magii, protože by je mohli lovci snadno najít. Do okruhu podezřelých spadají všichni, kdo se do města právě přistěhovali.

Můj pohled
Žádný předchozí díl sem nečetla. Už je to déle co sem se dívala na seriál The Secret Circle a tak se nějak trochu orientuji podle toho. I tak sem byla docela zmatená kdo je kdo, ale to sem si později srovnala. Co se přímé řeči týče, bylo někdy nejasné kdo co říkal. Emocionálně to se mnou nedělalo téměř nic. Možná sem se trochu pousmála nad scénkami Cassie a Adama v autě, ale jinak prostě nic. Ani pláč, ani smích. Já v knize emoce potřebuji, jinak mě to nějak nebaví. Stále jsem čekala až konečně přijde ta chvíle, kdy se začne něco pořádného dít. Na konci, když byli v tom domě se Scarlett, tak už tam nějaké to napětí (naštěstí) bylo. Nevím jestli budu chtít číst další díly. Asi ano, ale spíše ze zvědavosti jak Cassie naloží s tím co dostala od matky.
Celkově to je zajímavý příběh, jen je (nechci říct špatně) neprávně napsaný. Chybí mi tam to pořádné napětí, které by se na spoustu situací hodilo.

Co se obálky týče. Ta dívka má nádhernou barvu očí! =D Ano, to je věc co mě na celé obálce poutá nejvíc. Několikrát sem musela knížku zavřít a dívat se na ty oči (i když nejsou zrovna velké nebo tak, aby byli dobře vidět). Dále upoutali moji pozornost větvičky. Skvěle se hodí na černý podklad. Jinak je celá obálka úžasně hladká, až na lesklý název a v zadní čísti obrázky tří "předchozích dílů". Nemám moc v oblibě Paperbacky, protože se jim obálka hrozně ničí pomalu už jen tím že se jí dotýkáte.To se dá přežít ;)
 Takže obálka je na 2 (nechávám rezervu).

6/10 bodů

Zdroj
www.deviantart.com
www.weheartit.com

2 komentáře:

  1. Mne sa seriál brutálne páčil 8P Škoda, že sa neplánuje 2 séria 8(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nebyl špatnej;) Ale ta knížka proti tomu byla o hodně horší=/ Docela mě zklamala =(

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář. =)