úterý 16. října 2012

Temné vize: Odhalení


Autor: L. J. Smith
Překlad:  Olga Zumrová
Počet stran:  264
Rok vydání:  2011
Díl:  1. (3)
Nakladatelství:  Fragment





Anotace: 
 Kaitlyn je studentka střední školy. Kvůli svým nezvyklým očím a jasnovideckým schopnostem má pověst čarodějky. Lidé se jí bojí, a proto nemá žádné přátele. Přijme tedy pozvání do Zetesova institutu, kde bude moci začít nový život a studovat s vrstevníky s podobným neobvyklým nadáním. Kaitlyn zde pozná dva přitažlivé spolužáky, pohledného Roba, který svou léčivou silou rozdává jenom dobro, a tajemného a nebezpečného Gabriela s nezvyklými telepatickými schopnostmi. Studenti postupně začínají zjišťovat, proč byli do institutu přivedeni. A Kaitlyn se musí rozhodnout, komu má věřit... a koho bude milovat.

++++++

První věta: 
Místní čarodějku na večírky nikdo nezve.


Můj názor na knihu?
  Další kniha co jsem od L. J. Smith přečetla a líbila se mi. Samotná kniha připoutala moji pozornost jak anotací tak obalem. 
 Samotný děj byl zajímavý, napínavý a trochu i romantický. Hrdinové, místa / místnosti i některé předměty byli dobře popsané a člověk si vše dokázal vybavit téměř do detailů (někdy opravdu i s detaily). Samozřejmě nechybělo nadpřizozeno. 
 Příběh mi připomínal trochu seriál The Secret Circle. Hlavně jak se všichni propojili a  tím přišli o svoji "soukromou" moc. A další propojení je s The Vampire Diaries, neboli Upířími deníky. Stejně jako Elenena se nemůže rozhodnout mezi Deamonem a Stefanem, tak v temných vizích tápe Kaytlin mezi Gabrielem a Robem. Nakonec patří její srdce Robovi, i když má pro Gabriela slabost. Já osobně jsem asi spíše pro to aby byla s Gabrielem. Přijde mi jako uzavřený člověk co je "zlým" jen proto aby se uchránil, ale na druhou stranu je to uvnitř fajn kluk. - Můj názor ;)
 Kniha se mi celkově líbila a už se nemohu dočkat, až dostanu do rukou další díl, protože konec je otevřený. Doufám že mě pokračování nezklame.


Co se mi na knize líbí nejvíc:
Naprosto mě baví a pohlcují části kde mluví pouze pomocí mysli. Občas bych to taky chtěla umět. I když opravdu bych nechtěla být takhle spojena s dalšími 4 lidmi celé dny i noci.Obzvlášť když bych nevěděla jak se toho zbavit, jak přerušit spojení.
 A taky často zmiňované oči hrdinů. Ať už akvamarýnové (Kaytlin), zlaté (Rob), temné a hluboké (Gabriel)...



Knize dávám:
+ + + + + + + + + +
10 z 10 bodů 

Za poskytnutí recenzního výtisku mockrát děkuji nakladatelství Fragment.

Xoxo your Kačulííí.

7 komentářů:

  1. Kniha se mi celkem líbila ale zase mi patří do šuplíku knih, které jsou snad jen na zaplnění času... Jsem tím Gabriel! Je to takový hodný zloduch nebo zlý dobrák...? Já nevím.. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také mám z Gabriela takový smíšený pocit jako že je dobrý i zlý zároveň=) Jak já se těším na další díl=D

      Vymazat
  2. Pěkná recenze :) ... Knihu jsem četla, ale musím říct, že druhý díl je mnohem mnohem lepší :D :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na druhej se strašně těším=) a na třetí taky=) Obzvlášť pokud říkáš, že druhý je lepší.. Mě se hodně líbil i tenhle, takže...=)

      Vymazat
    2. Taky se nemůžu dočkat až si přečtu třetí díl :) ... Ano, druhý je opravdu lepší! :)) Tak se připrav na ještě lepší knížku :D :)

      Vymazat
  3. Táto kniha sa mi celkom aj páčila, 2. časť bola dosť slabá pre mňa, ale 3. diel bol úplne najúžasnejší 8D ten ma veľmi milo prekvapil 8)
    Od Smithovej toho nemám až toľko načítaného, ale plánujem si v budúcnosti prečítať aj Upírske denníky, uvidím, čo to dá 8)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. na druhý díl se těším skoro jako na Vánoce=D uvidíme jak se mi bude líbit=)
      Deníky se mě líbí mnohem více v seriálovém podání ale v knížce je to zase jinak, chvílemi i lepší jak ve filmu, ale opravdu jen chvílemi=D

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář. =)