středa 6. března 2013

RE ~ Temné vize: Vášeň

Nejprve poděkování nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku.

Autor: L. J. Smith
Díl: 3. (1., 2.)
Vydání: Fragment, 2012
Počet stran: 254
Zakoupit můžete zde.



Anotace

Kaitlyn a jejím přátelům se podařilo získat úlomek čistého křišťálu od Bratrstva. Ten může zničit zrůdný krystal pana Zetese, který páchá zlo. Nejprve však musí najít místo, kde je krystal schovaný. Kaitlyn se proto rozhodne pro návrat do institutu, protože jako tajný špeh má šanci úkryt najít. Podaří se skupině nadaných studentů porazit pana Zetese? Jaké nebezpečí hrozí Kaitlyn? 


~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
Druhý díl končí zradou Gabriela a vymýšlením plánu jak zničit krystal pana Zetese úlomkem, který získali od Bratrstva. Díl Vášeň navazuje ve chvíli, kdy se Gabriel vkrádá do domu Marisol, kde teď Rob, Anna, Kaitlyn a Lewis bydleli. Gabriel za nimi přišel jen proto, aby získal úlomek a zabránil tak zničení krystalu. Také z toho důvodu, že teď poslouchá Zetese, který mu nasliboval hory doly.

Po Gabrielově vloupání, kdy odešel s prázdnou se Kaitlyn rozhodně, že půjde do institutu. Vydala se jednu noc sama a neřekla o tom ostatním. Poblíž institutu byla napadena a Gabriel díky telepatické síti cítil že je blízko a že uvnitř prosí o pomoc. Když jí zachrání život, vezme ji sebou do institutu, protože jí věří, že chce přejít na jejich stranu, na stranu Zetese, Gabriela a celého institutu. Zetes to moc Kaitlyn nevěří ale i přesto ji přijme. Kaitlyniným úkolem je najít krystal, získat od Roba, Anny a Lewise úlomek a s ním krystal zničit.

Zetes si po útěku Kaitlin a jejích přátel včetně Gabriela našel nové mladé lidi s paranormálními vlastnostmi. Tentokrát, ale zachází mnohem dál. Už je jen nezkoumají, používá je k úplně jiným účelům. 
Úlomek kristalu neposlouží jen k zničení krystalu Emanuela Zetese. Poslouží k další dobré věci ještě dávno předtím.

Jestli vyjde Kaitlyna lež, co dělají Renny, Bri, Frostová, Mac - nový Zetesovi pomocníci, společně s Gabrielem a Joyce pro Zetese? To už si musíte přečíst sami. Klidně bych vám to mohla říct, to je fakt, ale kdo by to pak četl. Myslím že jsem prozradila víc než dost.

Něco jako zhodnocení
Vášeň je ještě lepší než Posedlost, ale jsem tak nějak ráda, že další díl ještě není, pokud vůbec nějaký bude=D Konečně se mi splnil sen ohledně této série, hurá! Rob mi lezl na nervy, ale na konci, když se všechno změní, tak už mi nevadil. Kaitlyn je paličatá ale vyplatilo se jí to, i když málem na to spíš doplatila. 



8/10 bodů

Jak se vám líbilo zakončení té "věci s krystalem" a Zetesem? A co říkáte na vztahy? Já juchala, ochala a echala=D


Mrkněte na Facebook stránky: http://www.facebook.com/kanebook.k


Zdroje:
google.com

2 komentáře:

  1. tie vzťahy jak sa vyvinuli, to by som v živote nepovedala, že Smithová taký ťah dokáže 8D
    Najlepšia časť so série 8)

    OdpovědětVymazat
  2. Že? =D Taky mě překvapila =D Ano, souhlasím ve všem =)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář. =)