neděle 30. prosince 2012

RE ~ Temné vize:Posedlost

Především bych chtěla poděkovat nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku.

Ano, je to tu. Recenze po sto letech =D



Autor:  L.J. Smith
Překlad:  Olga Staníčková
Počet stran:  245
Rok vydání: 2009
Rok vydání v ČR:  2012
Díl:  2. (ze3)
Nakladatelství:  Fragment





Anotace:
Skupina středoškoláků s paranormálními schopnostmi, kteří se sešli v Zetesově institutu, aby své nadání rozvíjeli, odhalí skutečné záměry výzkumného týmu a musí utéct. Mají jedinou naději, a tou je záhadný bílý dům, který všichni viděli ve společném snu. Kromě obtížné cesty je však čeká i řešení dalších problémů a vztahů. Od osudné noci, kdy všichni utekli ze Zetesova institutu, se Gabriel změnil. Přestože Kaitlyn jeho podivínské chování děsí, zároveň ji to k němu přitahuje a chce zjistit, co za tím vězí. Současně se začínají dít zvláštní věci, které naznačují, že je jim v patách někdo, kdo má stejné schopnosti jako oni sami…
Podaří se jim najít bílý dům? Nebo už je pro ně příliš pozdě?

První věta:

"Pospěšte si" zavolala Kaitlyn zadýchaně, když vyběhla po schodech.

O autorovi:
L. J. Smith napsala více než dvacet pět knih pro mládež, včetně populárních Upířích deníků. Ty se umístili v žebříčku bestsellerů v deníku New York Times. Žije v Kalifornii. Mezi její koníčky patří čtení, turistika, cestování a její kočka Suzie. 
Na webových stránkách  L. J. Smith si můžete zdarma stáhnout mnoho jejích povídek.



**********

Můj názor na knihu?
Jak jste mnozí psali do komentářů a tak, opravdu je tento díl lepší než první. Více dobrodružný a zajímavější.   Upíří deníky v knižním podání mě moc nenadchli. Jako seriál se mi líbí více. Ale Temné vize se autorce povedli. Zapojila soji fantazii a jsou tu další bytosti s nadpřirozenými schopnostmi. Nikde jinde jsem ještě lidi, kteří se umějí spojit myslí a dokáží tak spolu komunikovat neviděla. Myslím že je to dobrý nápad. Knížka byla čtivá a děj zajímavý. Žádně nesrozumitelné věty ani nějaká odborná slova nebo tak. Nic čemu by obyčejný člověk nerozuměl. 

O ději:
Nechci prozradit mnoho. Děj navazuje přesně tam, kde skončil v prvním díle Temných vizí. "Děti" utíkají od pana Zetese. Když vezmou svoje věci, peníze a ukradnou auto vydají se na útěk. opustili Institut a jedou hledat místo, o kterém se jim zdálo. A o tom je vlastně celá kniha, že hledají ono místo. Pan Z. na ně používá psychické útoky na velkou vzdálenost.Ty jim komplikují cestu, ale pokaždé najdou řešení (jak jinak=D). Kaitlyn se zase rozhoduje mezi Robem a Gabrielem. Robovi nechce ublížit a Gabrielovi chce pomoct. jenže Gabriel její pomoc vždy odmítá, ale nakonec podlehne své potřebě. V ději se objevuje nová postava, která jim pomáhá, Lydie. Lydie by měla patřit k Zetesovi, ale i ona v něm poznala zlo. Původně chtějí od Lydie pouze pomoci s cestou, přišli o auto a potřebují svést. Později se k nim ale Lydie připojí a společně se dostávají na hledané místo. Kniha končí tím, že najdou Bílí dům a lidé v něm je očekávají. Nedokáží jim však pomoci se všemi problémy. I tak jim dají něco, co jim určitě dost pomůže v dalším pokračování děje, to už nás ale čeká ve třetím díle. 
Doufám že jsem neprozradila moc =D

Knížka se mi celkově líbila, dokonce více než první díl. Takže možná očekávám od třetího pokračování ještě víc. Snad se mi to očekávání naplní. Jinak, Temné vize můžu doporučit, i těm kterým se například Upíří deníky nelíbili. Jako by to snad na nepsala L. J. která má tak ráda upíry. Na druhou stranu ani zde nevynechává jednoduché psaní a nápaditost.



Knize dávám
9 /10 bodů

A to jen proto, že mě trochu štve jak už to každou chvíli vypadá že se Kaitlyn dá dohromady 
s Gabrielem a nakonec nic =( (taky proto, že bych tak moc chtěla, aby byli spolu=D)


Zdroje


10 komentářů:

  1. Sakra proč ty lidi píšou tolik knih??:D Kde pak má brát takový chudý člověk jako já peníze na to, aby si je koupil???
    Temné vize - to jsou další knížky, co potřebuji k životu. Né, že bych měla doma málo knížek, ale prostě.... Ááá, já se jednou zblázním..
    Za chvíli budu mít i dvojí osobnost.. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak si o ně požádej u Fragmentu!;) Měla bych polovinu knížek kdybych neměla tuhle úžasnou spolupráci.=) Ale jinak tě chápu.=DDD

      Vymazat
    2. To bych s Fragmentem nejdřív musela spolupracovat ;D Ale už jsem tam psala, to je plus! :D

      Vymazat
    3. Wow, gratuluji k odhodlání=DDD Pokud ti na poprvé neodepíšou (což se mi stalo), napiš znova=) Já blbá jim totiž psala nějak když měl být víkend nebo svátek, no nevím =D Prostě se pak nepracovalo, takže tam tech mailů museli mít hodně, tím pádem bylo snažší že se mail zatoulal=) Ale spolupráci mám! Snad si ji udržím=)
      Jdu na Hunger games=)

      Vymazat
  2. Super recenze! Zatím jsem četla jen první díl Temných vizí ale mám v plánu si přečíst i další (jako asi ještě 100 jiných knížek -.-"). :D Čteš HG? Líbí se ti? Mě ta kniha úplně dostala! :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji;) Taky tu na mě čeká 12 nepřečtených knížek=D A já čtu ještě docela pomalu, takže to bude na dlouho=D HG? Jasně! Miluju tu knížku(skoro jako Drakie.. skor=D)! Jsem asi na 100 stránce myslím a bomba!

      Vymazat
    2. Drakie mi dorazí příští týden v sobotu. Už se těším! :D

      Vymazat
    3. No to se těš! Je na co ;) Dostala jsem na vánoce druhý díl, jenže než se na ni dostane řada...=( Jdu asi za Peetou, už se mi po něm zase stýská=D

      Vymazat
  3. Ja som bola z tejto knihy veľmi sklamaná...dlhodobo si drží u mňa pozíciu 2 hviezdičiek a rovnaké hodnotenie som inej knihe ešte nedala. To cestovanie sem a tam bola pre mňa hrôza, vôbec ma to nebavilo. Naproti tomu 3. diel je niečo úžasné, to ma tak pohltilo, že som nechápala! 8)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě se to celkem líbilo. Lepší jak díl první=) Třetí díl mě teprve čeká =)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář. =)