úterý 27. listopadu 2012

Drakie


Autor: Sophie Jordan
Překlad: Olga Bártová
Počet stran: 293
Rok vydání: 2012 (New York 2010)
Nakladatelství: CooBoo
Díl: 1. 




Anotace

Jacinda od malička žije s cejchem výjimečnosti a ví, že každý její krok je sledován. Touží ale po svobodě rozhodovat se sama za sebe. Když poruší nejposvátnější zásadu svého druhu, skoro za to zaplatí životem. Zachrání ji krásný cizinec, který byl poslán, aby lovil takové, jako je ona, potomky draků, kteří na sebe dokážou vzít lidskou podobu. Jacindina rodina je nucena uchýlit se do světa smrtelníků, kterému není lehké se přizpůsobit...


První věta
Prohlížím si ztichlé jezero.
Poslední věta
Brzy budeme na místě.

Názor na knihu
Děj nebyl ani přinejmenším nudný. Chvilkami jsem se musela i smát nahlas. Celkově se mi knížka četla dobře a očima jsme sjížděla stránku za stránkou. Těžko sem se od Drakie odtrhávala, ale vzhledem ke studijní situaci a návalu písemek jsem musela. 

Trochu o ději 
V knížce jsme se seznámil a dalšími nadpřirozenými bytostmi. A to s Drakii. Jsou skoro jako draci, ale umějí na sebe vzít lidskou podobu. To je jejich největším tajemstvím. Jenže i to Jasinda nechtěně prozradí. Will ji ale nepodrazí. Až když se o Jasindě dozví i lovci, pak se bude muset Jasinda zase vytratit. 

Výrazné postavy
   Jasindy mi je líto. Nemůže žít tam, kde se cítila nejlépe, mezi horami a v mlze. Jenže kdyby zůstala u kmene tak by nemusela přežít. Jinak je obětavá a mám ji ráda.
   Tamra chce zapadnout do kolektivu a žít jako člověk. Asi je trochu naštvaná že není drakie, že ji Cassian odmítl a vybral si její sestru. ale i tak má sestru ráda. Občas jsem měla chuť jí nějaké věci vysvětlit místo Jacindy jenže to bohužel nejde.
   Nevěděla jsem co si o Cassianovi myslet, když Jasindě sliboval že na ni počká, že nikoho nepřivede, ochrání ji a neprozradí kde je. Nevím to vlastně ani teď jestli lhal nebo ne. Každopádně doufám že se nevrátí ke kmeni kde by mohli Jasindě ublížit a už by nemusela vidět svoji mámu.
   Co se Willa týče, celou dobu na mě působil kladně. Až na konci mě překvapilo že neřekl Jasindě o svém největším tajemství. Jinak se mi líbil.
   Xander mě štve jen když vidím v řádku to jeho jméno. Sobce jsem neměla nikdy v lásce.

Obálka
Opovažte se někdo říct, že se vám nelíbí!=D Je kouzelná! To drakijské oko... Kůže vedle něj... Rudé vlasy.... Nejprve jsem viděla knížku na netu. To jsem si řekla, že by se mi mohla líbit. Když jsem ji měla v ruce, bylo rozhodnuto, že bude moje. Jsem ráda že ji mám doma v knihovničce.


 Hodnocení
10 z 10 


Zdroje:




Včera, 26.11. 2012 vydalo CooBoo druhý díl k této knize. Doufám že bude Ježíšek štědrý a najdu pokračování té bombastické knížky pod stromečkem. =D

A třetí díl triologie u nás zatím nevyšel.


8 komentářů:

  1. Drakie se teprve chystám číst (Ježíšek :D ) a po tvojí recenzi se těším ještě víc. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já chci taky číst Drakie! Moc se mi líbí obálky a ten poslední díl... wow skvělé! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Copak obálka, ale ten děj... ;)

      Vymazat
    2. Okamžitě tu knížku chci! Jdu napsat mail Ježíškovi. :D

      Vymazat
    3. já to radši průběžně oznamuju=D seznam by byl strašně dlouhej=D

      Vymazat
    4. :D To ano, taky tam mám už nespočet knihy... aby měl na výběr. :D

      Vymazat
    5. Já se bojím, že když tech knížek napíšu moc, že nakonec dostanu 1 kterou si zrovna zapamatují=D

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář. =)