čtvrtek 27. září 2012

Temná Akademie: Vyvolení




Autor:  Gabriela Poole
Překlad:  Eliáš Petr
Počet stran:  256
Rok vydání:  2012
Žánr:  Drama, Fantasy, Romance
Díl: 1 (ze 3)
Nakladatelství:  Fragment





Anotace:  
  Darkova akademie je škola jako žádná jiná! Každý semestr se stěhuje na nějaké nové úžasné místo a studují tu jen neuvěřitelně krásní a inteligentní mladí lidé. A čím více se toho nová zahraniční studentka Cassie Bellová o Akademii dozvídá, tím je zvědavější...
Jaká zlověstná tajemství střeží Vyvolení – skupina vybraných studentů, kteří se od nezasvěcených drží dál? Kdo je tajemný cizinec, který se v noci potuluje po chodbách? A co se doopravdy stalo před rokem, kdy tu za záhadných okolností zemřela studentka? Cassie zjišťuje, že vědět málo je sice nebezpečné, ale vědět příliš mnoho ji může zabít.

++++++


  Cassie Bellová byla přijata na Darkovu akademii, která je tento semestr ve Francii. Je nadšená a zároveň také zaskočená krásou celé akademie. Měla svoje jméno na cedulce u dveří. Stejně tak bylo na vyleštěné cedulce vyryté jméno její spolubydlící - Isabella Carusová. Bella Bella Isabella se che stát jednou z Vyvolených. Jendou ze skupinky vybraných lidí, většinou bohatých a krásných lidí kteří se scházejí v různou dobu v jejich soukromé místnosti. Nikdo neví co se děje za dveřmi kde se Vyvolení scházejí. Vybrána bude však Cassie. Prvně jsou pozváni někteří studenti na pohovor. tam byli pozvány jak Cassie tak Isabella. Jeden z vyvolených pozve Casiie na rande, později jí ukáže tajný vchod pod Obloukem. Uvnitř  byli snad Všichni vyvolení a Cassie se tam stala jednou z nich. 
  Co přesně jsou vyvolení? Co obnáší být Vyvoleným? Jak se z někoho Vyvolený stane? To si přečtěte sami Temné Akademii: Vyvolení ;)



Můj Názor na Knihu?
  Dlouho mi trvalo než mě děj začal bavit. Ke čtení sem se tak nějak dokopávala, protože až zhruba do půlky byl děj nezáživný. Jen díky tomu, že mi kamarádka, od které mám Temnou Akademii vypůjčenou, řekla že z celé knihy je dobrý až konec.A měla pravdu. Druhá polovina knihy byla napínavá, záhadná a mírně romantická, což mám ráda. Celý příběh je lehce propletený záhadou, ale opravdu až v té druhé polovině se začíná něco pořádně dít. 
  Cassie - hlavní hrdinka, přichází na tajemství Vyvolených a nakonec se stane jednou z nich. I když takhle asi dopadnout nechtěla. Konec je tak trochu otevřený. Celou dobu četby, až na vyjímky, mi myšlenky běhali všude možně a mockrát jsem musela znovu přečítat cože se to vlastně stalo během mého nevnímání textu. 
  I tak bych si ráda přečetla druhý a možná i třetí díl.  



Knize dávám:
+ + + + + + / / / /
6 z 10 bodů


Xoxo your Kačulííí

2 komentáře:

  1. Takhle je to ale u takovýhle knížek většinou, první polovina nic, a potom najednou druhá polovina celkem super. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jak kdy, tady byl začátek fakt nudaaaa. Už sem myslela že knížku zase zavřu a už neotevřu. ještěže jsem to tak neudělala protože konec byl fajn =) Ale třeba u té Říše temnot je to právě hned od začátku.. Už na prvních stránkách se něco děje a zároveň je popsaný prostředí a osoby =)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář. =)