čtvrtek 20. září 2012

Gossip Girl: Líbej mě


Autor: Cecily von Ziegesar
Překlad: Anna Školníková
Počet stran:  240
Rok vydání:  2006
Žánr:  Román
Díl:  1





Anotace:  

Podívejte se s námi do otřesného světa Super Drbny – do světa, v němž jsou doma ty nejpropranější tváře ve městě; do světa žárlivosti, zrádcovství a nemravných obrázků vylepených po stěnách autobusů.

S je zpátky z internátní školy. Má o něco delší a světlejší vlasy. A její jasně modré oči říkají, že nesmí prozradit mnohá tajemství… Pokud si nebudeme dávat pozor, vyzraje nejen nad učitelkami, ale navleče se do šatiček, které jsou nám ostatním malé, slízne smetanu, pocintá nás svým Campari a ukradne srdce našich bratříčků i lásek. Zkrátka, s neuvěřitelnou grácií nám totálně zkazí život.
Já budu u toho a budu dávat velký pozor na všechny a na všechno. Tohle bude zatraceně divoký a hříšný rok. Cítím to v kostech. S láskou, Super Drbna

++++++

Všechno se odehrává v New York City v Upper East Side - ve "vyšší společnosti". Všichni chodí na soukromé chlapecké a dívčí školy, pořádají večírky ve svých obrovských bytech a navštěvují ty nejlepší podniky. Super Drbna všechno sleduje, a všichni sledují Super Drbnu - tu záhadnou blogerku co podává nejžhavější novinky nejen Manhattanské elity.

Serena se právě vrátila z internátní školy v Evropě, kam utekla před minulostí. Blair - její nejlepší kamarádka, i ostatní se teď chovají jinak než před S odjezdem. S bývala školní "královnou", ale teď ji nahradila právě B a S byla zařazena na okraj společnosti. 
Pro Jenny je návrat jako začátek nové éry. Vždycky ji obdivovala. A její bratr Dan ještě víc. Dokonce pro ni psal básně. Z S a J se stanou kamarádky, čímž se malá J dostane blíž ke všem z vyšší společnosti. S neměla o D existenci ani tušení. To se postupem času změní... Jak? to už se dozvíte uvnitř knihy... ;)

Byla by škoda prozradit vám, jak osudy všech dopadnou. Raději si knížku přečtěte samy. Nebo se podívejte na stejnojmenný seriál, který se jen okrajově přidržuje děje knihy.

Můj názor na knížku?+Líbí se mi jak děj, tak styl, jakým je kniha napsaná. Moji pozornost upoutaly zkratky jmen, spousta přímé řeči a vsuvky ze stránek Super Drbny. Dalším plusem je obálka. Má takové zvláštní kouzlo. Vtipné poznámky také nechyběli. Nevím-Nenapadá mě snad ani jedna vítka.


Knize dávám
+ + + + + + + + / / 
8/10 bodů



Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za tvůj komentář. =)